HTML

SarcHarc

Minden, amit tudni akartál az adóról, de senki nem merte megválaszolni.
Ha van olyan téma, amiről szívesen olvasnál a blogon, írd meg nekünk: tanacsadas@vezinfo.hu

Facebook

cikk23_kep.jpgEgyes bűnözők a szabadságukat veszélyeztetve bocsátkoznak újabb kockázatos alvilági ügyletekbe, hogy sötét machinációkkal szerzett vagyonukat legalizálják. Pedig ha jó orgazdát választanának – jelesül a magyar államot –, a kockázat minimalizálható lenne. Itt van ugyanis a Stabilitás Megtakarítási Számla.

Nem snóbli ez, hogy aprópénzzel játsszuk! Ahhoz, hogy együttműködjön velünk az állami keresztapa, egyszerre legalább 5 millió forintot kell mozgósítanunk. További feltétele a közös sumákolásnak, hogy a piszkos pénzen Stabilitás Megtakarítási Számlát (SMSZ) nyissunk jóféle állampapírt vásárolva, s kölcsönadjuk azt a hazának 5 évre. De ha ezt a kevéske feltételt teljesítettük, már meg is vettük a büntetlenségünket, és ha kitartunk 5 évig, még azt a személyi jövedelemadót sem kell megfizetnünk, ami minden más kispénzű lúzert terhel a honban.

Sőt! Ha bevettük a buliba Állam bá’t, az adócsalás legalizálásán túl, a futamidő végén még a kamatadót sem vonják tőlünk. Ahogyan egy vezető bankunk honlapján olvashatjuk „A konstrukció lényege, hogy az SMSZ számlán elhelyezett megtakarítások után részben vagy egészben elkerülhető az adó és járulékok megfizetése, ha az ügyfél a jogszabályban foglalt feltételeket teljesíti”. A nyilvánvalóan adóelkerülésből származó összeg eredetét a törvény erejénél fogva nem vizsgálhatja a NAV.

Az állampapírra fordított pénz a befizetés időpontjában megszerzett jövedelemnek minősül, vagyis azonnal legálissá válik. Az ilyen számlát a személyi jövedelemadón kívül más adó- és járulékfizetési kötelezettség a legrosszabb esetben sem terheli. Az szja is csak akkor, ha valaki nem akarja kivárni az 5 évet. Ha van türelmünk, semmit nem fizetünk, viszont a hozamot bezsebelhetjük. A számlatulajdonos az állampapír-vásárlásért cserébe még anonim is maradhat, ugyanakkor a lejáratkor a bank névre szóló igazolást állít ki az immár tisztára mosott pénzről.

Tehát összefoglalva: az az idióta, akinek nincs minimum 5 millió forint, igazolatlan eredetű, nyilvánvalóan adócsalásból származó pénze, amit kölcsönadhat az államnak, számoljon el minden fillérrel, fizessen adót, és rettegjen a vele kérlelhetetlenül szigorú NAV-tól.

Te melyik szeretnél lenni? Fedhetetlen adócsaló vagy szánalmas adófizető?

(A kép forrása: gnagna478.skyrock.com)

Címkék: vagyonosodási vizsgálat megtakarítás személyi jövedelemadó NAV

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sarcharc.blog.hu/api/trackback/id/tr655807925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sírköves Slomó 2014.02.11. 19:30:23

Nagyon helyes, ezen mindenki nyer.

Simon síbolásán nem nyert mindnki, bújkál is mint a meztelen csiga a szárazon.

vénsanyi 2014.02.11. 20:15:56

@Sírköves Slomó: Megint jól megragadtad a lényeget... Hülye

ostvan2 2014.02.11. 20:53:09

@Sírköves Slomó: Attól, hogy valami törvényes, még lehet a jó erkölcsbe ütköző. És az ilyen nem tetszik a tisztességes embereknek. Ha neked mégis, ...

Sírköves Slomó 2014.02.11. 21:07:51

@ostvan2: De a hazahozott pénz utáni fellendülés már tetszik a tisztességes embereknek.

Én sok ilyet ismerek, hónap végén tartják nekem a markukat..:)

2014.02.11. 22:37:08

@Sírköves Slomó: Ha holnap kijönne a hír, hogy a fidesz választási megállapodást kötött Gyurcsánnyal, te itt onanizálnál, hogy micccsoda fergeteges húzás ez imádott tábornokodtól.

Benderik 2014.02.11. 22:50:28

@Sírköves Slomó: "Nagyon helyes, ezen mindenki nyer."
Leszámítva az államot, persze (aki nem valós személy, így mi fizetjük a számláit).
Mert a most rátett 100 forint után egykoron be nem fizetett (mondjuk) 40 persze már úgysincs meg, így azon kár sírni, így legalább használjuk ki azt a 2-3 forintot, amivel olcsóbb így finanszírozni ezt a 100 államadósságot.
Viszont annak a 10.000-nek a jövőben elcsalt 4000-ét, amit azért nem fizetnek majd be, mert előre büntetlenséget ígérve szélesre tártunk egy kiskaput, amin láthatólag érdemes belépni, azt tőled (is) szedik majd be többletadóként, mert valahonnan azért be kell.
Kellemes adóbevallást!
Ja és ha adófizető vállalkozás vagy, a fenti számlát használók persze árban alád kínálnak, és miért ne tennék?! Szóval kellemes üzletelést is!

Reggie 2014.02.11. 22:53:27

@Benderik: Az allam is nyer rajta, hiszen allampapirt vettek.

Sírköves Slomó 2014.02.11. 23:44:38

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nos, a tábornok valóban kivételes államférfi! Gyurcsány meg egy patkány de képzeld, így is ő az egyetlen tehetség a böszmefogásban.

Sírköves Slomó 2014.02.11. 23:45:08

@Benderik: Az állam nem nyer, mi? Jóvan fuss még egy kört.

Benderik 2014.02.12. 00:03:26

@Sírköves Slomó: @Reggie:
Dehogynem nyer, hisz' írtam: azon a most betett 100 forinton nyer 2-3 forintot (ez az a 2-3%, amivel olcsóbb kamaton finanszírozza magát), azon a jövőbeli 10.000-en meg nyer majd 200-300-at, ami kárpótolni hivatott a cserébe majdan elbukott 4000-ért.
Szóval nyer, persze, visszanyeri vesztesége majdnem tizedét, amit ő maga okozott ugyanezzel. Minden játékterem álma az ilyen ügyfél.

Sírköves Slomó 2014.02.12. 00:11:23

@Benderik: Szerintem meg az állam olyan finanszírozókhoz jut akiktől az adót úgysem tudta behajtani senki eddig.

Mpatikus Eszetlenellenes 2014.02.12. 00:20:26

Egy a forgatókönyv minden blogon.

Általában van egy egyszerű tény, ami objektív megközelítésben ( vagy etikai/morális megközelítésben...) nem nagyon lehetne vitatható, s józan paraszti épésszel konszenzusos vélekedést KELLENE, hogy kiváltson. Itt pl az legalizált pénzmosás intézményesítését.

És akkor jön magyarisztán együgyű fia, és benyögi, hogy "deaznemugyvót" és "különbeis-nekiszabadmert"

Ezt követően a elindul a lövészárok-háború. Előbb utóbb megjelennek a minősítgetések, tündék az orkokkal, varázslók a trollokkal küzdenek.
Meseországban a Soros pénzén szociológiát tanult "osztjónapot" jogászunknak csak mesélni, anekdotázni kell. Aztán mosolyogva nézni, hogy lám, ezek a birkák miközben eszik ezt a szart, még kezet is csókolnak.

Sírköves Slomó 2014.02.12. 00:30:12

@Mpatikus Eszetlenellenes: Te meg a maszopra szavazol. Durva így kimondva, mi?

Mpatikus Eszetlenellenes 2014.02.12. 15:39:36

A kutya nem szólt hozzád (ha már így összetegeződtünk libaőrzésed közepette), és amúgy sincs semmi közöd hozzá, de biz én sosem szavaztam a stílustalan minősítgetésedben felemlített maszopra.

Durva ez így neked leírva ugye, drága egyszerű szerkezetű összetegeződött barátocskám...

Nagyjából ennyi szellemi táplálékot szánok neked küldeni, arra feléd, trollországba. Érd be hát ennyivel, vagy rugódozzál kedvedre a visszaolvasva nem túl szimpatikus stílusodban.
süti beállítások módosítása